Teemu ”ITemeI” Laukkanen, 18v, Lohja, on joukkueen nuorin pelaaja, jolla löytyy potentiaali tulla yhdeksi liigan parhaimmista maalivahdeista.

 

Miksi JYP?

JYPin pelejä on tullut seurailtua Liigassa jonkin verran ja se on yksi harvoista Liiga-jengeistä, joka toistaiseksi on osoittanut kiinnostuksensa eurheilua kohtaan, joten on todella siistiä päästä edustamaan heitä.

 

Kauanko olet pelannut?

Ensimmäinen änäri, jota muistan pelanneeni on NHL 07. Pelin kruunasi suomenkieliset selostukset, jotka tekivät pelikokemuksesta entistä hauskemman. EASHL- pelimuotoon ensiraapaisun sain NHL 19- pelissä. Enemmän tosissaan 6v6 pelimuotoa olen pelannut vasta alle vuoden, joten olen aika uusi tulokas näissä piireissä.

 

Missä haluaisit olla tulevaisuudessa?

Haluan tulevaisuudessa pelata EASHL-joukkueessa, joka pystyy kilpailemaan kovalla tasolla. Totta kai jokaisen 6v6 pelaajan tavoitteena on voittaa ECL-kannu, olisihan se huikeaa itsekin kokea. 1v1 puolella haluan myös pärjätä korkealla tasolla.

 

Miksi juuri NHL?

Lätkä aina ollut osa mun elämää ja lähellä sydäntä. Pelaaminen on intohimo niin tässähän ne molemmat yhdistyy, jonka takia NHL on se peli, mitä tulee eniten hakattua ja mistä eniten nauttii.

 

Onko sinulla kokemusta lajista pelaajana?

En ole itse ikinä pelannut lätkää joukkueessa mutta änäriä tulee katsottua viikottain, lähinnä viikonloppuisin pelien alkamisajankohdan takia. Arkisin tulee kaikista peleistä aina tulokset tsekattua.

 

Miten valmistaudut peleihin? Kuinka paljon vastustajaa tulee tarkkailtua / scoutattua ennen peliä?

Itse en tee mitään normaalista poikkeavaa pelipäivinä. Joukkueena valmistaudutaan parilla lämppämatsilla ennen turnauspelejä. Ei tule yleensä itsellä vastustajaa scoutattua mitenkään sen erikoisemmin. Totta kai jotain tiettyjä vastustajan kuvioita joukkueena scoutataan pois mutta ei mitään sen ihmeempää.

 

Montako ohjainta menee kauden aikana?

Itse vaihdan ohjainta noin 2kk välein. PS4-ohjaimille änäri on erittäin kuormittava peli. Yleensä ohjaimissa aina samat tietyt näppäimet, jotka hajoavat.

 

Paljonko tulee pelitunteja per viikko?

Pelitunteja tulee kyllä todella paljon viikossa. Viikosta riippuen keskimäärin varmaan noin 35-40 tuntia. Tuohon lasketaan 1v1-pelit sekä 6v6-pelit.

 

Miten psyykkinen puoli, onko paineita? Onko erilaista pelata ns. yleisötapahtumassa kuin kotona?

Totta kai aina turnauspeleissä on se ihan omanlainen fiilis, en kuitenkaan koe, että minulla olisi mitenkään suurempia paineita. Mitä yleisötapahtumiin tulee, koska olen niin uusi kasvo tässä skenessä ja vallitsevan maailmantilanteen takia ei ole mitään yleisötapahtumia pystytty järjestämään, minulla ei ole vielä lainkaan kokemusta yleistötapahtumissa pelaamisesta. Odotan innolla ensimmäisiä lanipelejäni, niissä varmasti ihan erilainen lataus kuin kotona onlinessa. Toivottavasti mahdollisimman nopeasti päästäisiin tapahtumia järjestämään.

 

Montako tuntia treenaatte joukkueena?

Kauden aikana joukkue yleensä treenaa 4-5 kertaa viikossa (ma-to ja su). Yleensä reenit kestää sen 2-3 tuntia. Offseasonilla tulee treenattua vähemmän ja pelataan satunnaisesti silloin, kun siltä tuntuu.

 

Onko sinulla ketään esikuvaa tai idolia?

Eipä ole mitään esikuvaa tai idolia. On tiettyjä pelaajia, joita katson ylöspäin mutta en pysty nimeämään yhtä.

 

Mistä nimimerkkisi tulee? Onko siinä jonkinlaista tarinaa taustalla?

Nimimerkki tulee yksinkertaisesti mun lempinimestä, jolla frendit ja läheiset kutsuu mua eli Teme, tollaset “palkit” on tehty vaan isoista i-kirjaimista koska se näyttää siistimmältä.