Tästä lähtee käyntiin JYP Jyväskylä Esportsin pelaajaesittelyt, jotka julkaistaan joka keskiviikko ja perjantai*. Pelaajaesittelyssä ensimmäisenä vuorossa on maalivahti Santeri ”Sandr0hh” Reijasalo, 26-vuotias Kouvolasta. Santeri on pelannut JYPin maalinsuulla perustamisesta lähtien ja pystyy jopa tarvittaessa ottamaan vastuuta myös kenttäpelaajana.

*Ensimmäisen viikon toinen esittely julkaistaan poikkeuksellisesti perjantain sijasta torstaina.

 

Miksi JYP?

Edellisen pitkäaikaisen jengin hajottua täytyi etsiä uusi joukkue ja valintana oli silloinen Symphony. Joukkueen core oli eniten omaan makuun ja valintaa en ole katunut. Melkein heti oman siirron jälkeen sitten JYP-soppari julkistettiinkin. JYP vaikutti kiinnostavalta, nuorekkaalta organisaatiolta ja jo silloin oli kiinnostunut 6v6 pelaamisesta, toisin kuin muut Liiga-jengit.

 

Kauanko olet pelannut?

Jos pleikkari ykkösen NHL 99 -pelit ja kavereiden kanssa pelatut PS2-änärit otetaan laskuista niin ensimmäinen oma änäri oli Xboxilla NHL 07. Ensimmäiset nettipelit taisi olla NHL 09 -aikaan. Siihen aikaan tuli pelattua 1v1 pelejä aika paljon. EASHL tuli mukaan NHL 13 -aikoihin, klubia on siitä asti tullut pelattua.

 

Missä haluaisit olla tulevaisuudessa?

On tässä jo monta vuotta roikuttu kärkikahinoissa, niin tulevaisuuden tavoitteena on nostella ainakin yhtä ECL-kannua. Toivon, että pelisarjan ja yhteisön kehitys menee eteenpäin, niin on jatkossakin motivaatiota pelaamiseen hyvällä tasolla.

 

Miksi juuri NHL?

Nappulasta asti tullut pelattua lätkää maalivahtina ja aina tullut seurattua lätkää, niin eiköhän se siitä tule. Sitten kun jossain vaiheessa vielä huomasi, että tässähän oikeasti pärjää niin ei ole tarvinnut peliä vaihtaa. Muita pelejä tulee pelattua myös, mutta niissä ei ihan samanlaista menestystä ole tullut…

 

Onko sinulla kokemusta lajista pelaajana?

1v1 pelejä on tullut aina hakattua ja parina kertana ihan SM-kisoissa asti. Nyt pariin änäriin en kyllä ole 1v1 pelejä pelannut kuin satunnaisia pelejä. Klubia on tullut pelattua NHL 14 asti hyvällä tasolla. ”Saavutuksina” voisi kertoa yhden ECL-finaalin tiukka game7 tappio sekä lukuisat TOP4 sijoitukset ECL:n ja eSM puolella.

 

Miten valmistaudut peleihin? Kuinka paljon vastustajaa tulee tarkkailtua / scoutattua ennen peliä?

Itsellä ei mitään erikoista, pari harkkapeliä ennen turnauspelejä. Scouttaamista en ainakaan itse pahemmin tee, paitsi playoffeissa täytyy vähän katsoa vihun nippua, että mitä sieltä on tulossa. Oma pelityyli ei juurikaan vaihtele vastustajan mukaan.

 

Montako ohjainta menee kauden aikana?

0, orkkis vm- 14 ohjaimella mennään :D. Uusi varaohjain varalla, jos sattuu kuppi menemään nurin.

 

Paljonko tulee pelitunteja per viikko?

Änäriä tulee pelattua offseasonilla 1-3krt viikossa, 3-4 peliä illassa. Turnausaikaan sitten hieman enemmän.

 

Onko sinulla muita harrastuksia?

Muina harrastuksina höntsäkiekko, punttisalilla jumppailut ja muut pelit, esim. CS.

 

Miten psyykkinen puoli, onko paineita? Onko erilaista pelata ns. yleisötapahtumassa kuin kotona?

Paineta ei nykyään juurikaan, paitsi tietysti ratkaisevissa peleissä pientä hyvää jännitystä. Kilometrejä sen verran takana, ettei pelaaminen jännitä. Laneilla pari kertaa pelanneena voi sanoa, että kyllä siellä vähän erilaista on pelata kuin kotoa käsin.

 

Miten treenaatte joukkueena?

Meillä on kaksi maalivahtia, joten en ole joka kerta pelaamassa, kun muu joukkue vääntää. Melkein kaikki omat tunnin änärissä on joukkueen kanssa pelaamista/harjoittelemista.

 

Onko sinulla ketään esikuvaa tai idolia?

Pelimaailmassa ei kyllä ole. Alkuaikoina tuli katseltua miten muut veskat pelaa ja sieltä jotain oldschool veskareita voisi ehkä sanoa, mutta ei mitään erikoisempaa esikuvaa. Oikean änärin puolelta lähinnä suomalaisia veskareita.

 

Mistä nimimerkkisi tulee? Onko siinä jonkinlaista tarinaa taustalla?

Tähän ei erikoisempaa tarinaa ole. Uudelle genille piti keksiä uusi, kun siirtyi Xboxin puolelta. Sandro oli viety. Taisin kokeilla kaikennäköisiä eri versioita ja lopulta Sandr0hh sitten valikoitui parhaaksi vaihtoehdoksi!