*suomeksi alempana*

Exen Esports in cooperation with Gradia Vocational College! Gradia’s ICT students are running an Academy team as part of their on-the-job learning. They will run their own social medias and get a chance to take a deeper look at running an organization

The whole Academy Team, Exen x Gradia social medias, and the subpage on Exen’s webpage, are all run by the on-the-job-learning students. They gave out some opinions on the project.

 

“We have had a new type of an experience since basically no one has done this while on-the-job learning, at least in Finland. We have learnt to look at our posts in a way that it gets more attention from for example potential sponsors, and on the side to play CS:GO better as a team. Learning about running an organization has been interesting, because there are so many different things to learn like, where the organization gets money, where the money goes, looking for sponsors and answering to all sorts of emails.”

“ In the beginning of January when we started this I did not have any expectations of the team, but during this month I have become impressed by the fact that everyone of the guys can do business related things. For the past few weeks when we have made plans for the upcoming tournament and the students have shown their work interest by doing work really diligently, since I have been really busy with my schedule. I was doubtful about the teens working motivation and if they were going to be lazy, but this month has proven me wrong. Working with these guys has been really pleasant and easy since you only have to tell them what to do, and the job gets done right away.”

Ari-Pekka Moilanen
Manager, Exen Academy

Exen Esports yhteistyössä Gradian kanssa! Gradian ICT-oppilaat pyörittävät heidän omaa Akatemia tiimiä ja omia sosiaalisia medioita työssäoppimisjaksolla. He myös saavat samalla hyvän käsityksen, miten organisaatiota pyöritetään.  

 

Akatemia tiimi, sosiaaliset mediat ja heidän oma alasivunsa Exenin sivuilla ovat kokonaan työssäoppimassa olevien oppilaiden hallinnassa ja he pyörittävät niitä. He antoivat mielipiteen koko asiasta.  

 

 Meillä on ollut ainutlaatuinen mahdollisuus, koska luultavasti kukaan muu ei ole tehnyt tämän kaltaista työtä työssäoppimisjaksolla ainakaan Suomessa. Olemme oppineet katsomaan meidän sosiaalisen median postauksia erilaisella tavalla, jotta ne saavat enemmän huomiota esim. mahdollisilta sponsoreilta. Samalla kun pyöritämme akatemiaa, harjoittelemme CS:GO:n pelaamista, jotta saamme kehitettyä tiimipelausta. Olemme oppineet myös, että organisaation pyörittämisessä on paljon enemmän asioita mitä monet luulevat kuten, mistä saadaan rahat kaiken pyörittämiseen, mihin raha menee, sponsoreiden hakeminen ja sähköposteihin vastaaminen. ”  

 

 

 Tammikuussa kun lähdettiin tähän minulla ei ollut tietoa joukkueesta, mutta tässä kuukauden aikana olen varmistunut siitä, että jokainen jannu osaa kyllä tehdä liiketoimintaa liittyviä asioita. Viimeset pari viikkoa, kun ollaan suunniteltu turnausta ja akatemia tiimi on näyttänyt työtehokkuuden tekemällä ahkerasti töitä, sillä minulla on monta kertaa uhannut tulla aikataulu ongelmia. Minulla oli pelko, että nuoret olisivat olleet laiskempia ja kyvyttömimpiä, mutta viimeinen kuukausi on osoittanut olettamukseni vääriksi. Näiden jannujen kanssa työskentely on ollut mukavaa ja vaivatonta sillä heille tarvitsee lähinnä kertoa mitä heidän täytyy tehdä ja homma hoituu saman tien.   

Ari-Pekka Moilanen

Manager, Exen Academy