EXEN akatemia jää ansaitulle kevättauolle, perustaja ja toimitusjohtaja Patrik ”FallA” Falck kertoo paikallisen akatemiajoukkueemme päätöksestä.

EXENin akatemiajoukkue pitää välikauden keväällä 2024. Nuorten pelaajien koulu- ja työtehtävien kautta tulevat kiireet sekä aikatauluhaasteet aiheuttivat sen verran kysymysmerkkejä kevääseen, että yhdessä organisaation kanssa päädyttiin henkistä hyvinvointia ja jaksamista tukevaan ratkaisuun. Samaan aikaan EXENin taustahenkilöiden keskittyminen uuteen Jyväskylässä sijaitsevaan sauna- ja pelitilan palveluiden kehittämiseen sekä tapahtumatuotantoihin valmistautuminen ohjasivat päätöstä välikauden pitämiseen, kun mahdollisesti korvaavia pelaajia ei olisi ennätetty löytämään, saatika preppaamaan akatemiajoukkueen toimintaan.

EXEN tulee reflektoimaan reilu vuoden mittaista matkaa akatemiapelaajien kanssa. Tärkeintä on oppia siitä, kuinka me haluamme tulevaisuudessa toimia paikallisesti nuorten pelaajien ja joukkueen kanssa ja tukena, sekä millaisen joukkueen me haluamme rakentaa. Tavoitteena on kuitenkin kasvattaa lupaavia pelaajia Suomen ja maailman huipulle, paikallisesti.

EXENille akatemiajoukkueen välikausi tarkoittaa sitä, että organisaationa pystytään valmistautumaan alkusyksyn kauteen kunnolla, sekä tekemään paikallista kehitystyötä pelaajapolkuihin liittyen. EXEN tulee avaamaan uuden rekrytointihaun akatemiatoimintaan ennen syksyn 1. ESEA -kautta. Tarkastelemme jatkuvasti myös akatemiatoiminnan laajentamista muihinkin peleihin, että kaikilla tavoitteellisesti pelaavilla olisi polku edetä kohti huippua. 

Pyydämmekin, että seuraajamme sekä esports-skene pitävät silmät ja korvat auki tulevaa tiimiä ajatellen, ja kiinnostuneet pelaajat ja joukkueet voivat olla yhteydessä meihin päin. Etsimme erityisesti pelaajia, joilla on halukkuutta sitoutua pidempään projektiin. 

Seuraa EXENin seuraavia askeleita ja kesän menoja ottamalla haltuun EXENin Instagram ja Twitter: @exenesports