EXEN päästää nykyiset pelaajat etsimään uusia mahdollisuuksia muualta. EXENin perustaja ja toimitusjohtaja Patrik ”FallA” Falck kertoo EXENin CS-edustusjoukkueen matkasta ja tulevasta.

EXEN vapauttaa nykyiset edustusjoukkueen pelaajat ja jatkaa toimintaansa väliaikaisesti ilman edustusjoukkuetta. EXENin edustusjoukkueen suhteen on ollut repaleisen Advanced-kauden ja sarjaputoamisen jälkeen hiljaista. Avataanpa tätä matkaa ja etenkin tuota joukkueen loppua hieman. EXENin toimitusjohtaja Patrik “FallA” Falck kertoo:

“Noin vuosi sitten me lähdettiin kasaamaan EXENin pääjoukkuetta uusiksi, ja hommattiin EXENin mittakaavalla erittäin pätevistä yksilöistä koostuva joukkue. Meidän mielestämme joukkueessa oli parhaimman potentiaalin suomalaispelaajat, jotka markkinoilta sai. Saatiin meille ennestään tuttu ja hyväksi kapteeniksi todettu Samppa johtamaan joukkuetta. Moni joukkueesta oli toisilleen ennestään tuntematon.

Alkuun meillä ei ollut vielä odotuksia sen suhteen, mitä odottaa ensimmäiseltä puolelta vuodelta, ja tähtäimet olivat enemmän vuodessa 2023. Ajateltiin, että pelaajat tarvitsevat aikaa keskenään ja peliin rutiinia. Joukkue jysäyttikin tähtäimistä sen enempää piittaamatta suoraan ESEA Mainista sarjanousulla Advancediin, mikä oli iso positiivinen yllätys ja varmistus siitä, että joukkueeseen oltiin saatu valittua oikeat pelaajat. Muitakin väläytyksiä kansallisissa sarjoissa ja turnauksissa tuli. Joukkueen sisällä vallitsi silmin ja korvin nähden paras ilmapiiri, mitä olen näiden kolmen vuoden aikana EXENissä nähnyt.

Valitettavasti tämän viisikon tarina päättyi vuoden 2022 lopussa, kun Alxc poistui kokoonpanosta. Kokeiltiin pariakin eri pelaajaa uudeksi viidenneksi. Peliaikataulu oli armoton, ja uusi pelaaja jouduttiin ajamaan sisään nopealla aikataululla. Tämä oli luonnollisesti vaikeaa ja turhauttavaa meille kaikille, ja varsinkin pelaajille. Hommaa yritettiin kovasti saada toimimaan, mutta missään vaiheessa tätä vuotta ei saatu täyttä potentiaalia irti joukkueesta. Joukkueen kapteeni Samppa päätti tässä kohtaa jäädä ansaitulle tauolle kilpapelaamisesta. Tämän myötä oli selvää, että koko projekti oli syytä kuopata.

Me EXENillä halutaan osana suomiskeneä pitää huolta siitä, että pelaajien on mahdollista kehittää itseään ja omaa uraansa. Siksi tässä kohtaa päätettiin, että pelaajat saavat jatkaa kukin valitsemaansa suuntaan itse parhaaksi kokemallaan tavalla. Haluan henkilökohtaisesti vielä kiittää jokaista pelaajaa ja valmentajaa, joka taivalsi yhteistä matkaa meidän kanssa kuluneen vuoden aikana. Erityiskiitos Mystelle ja japElle, joiden kanssa yhteistyö on jatkunut jo puolitoista vuotta. Kiitos myös muille projektissa mukana olleille: nksu, Samppa, Alxc, jamboni, Sooda, Jerppa, choco ja Sebu. Toivon todella, että polut pelaajien kanssa kohtaavat vielä.

EXENille projektin loppuminen tarkoittaa sitä, että on aika pitää pieni tauko edustusjoukkueen osalta. Meillä on jo kaikenlaista sisältöä kesälle: akatemiajoukkue jatkaa kehittymistä ja valmistautuu tulevaan ESEA-kauteen, sekä ollaan mukana kesän festareilla ja muissa tapahtumissa. Uusia yhteistyökumppanuuksia hiotaan, ja Valve puurtaa kovasti uuden CS2:n parissa. Lisäksi totta kai kartoitetaan jo vaihtoehtoja uusista pelaajista ja suunnitelmia, kuinka jatketaan tästä eteenpäin. Syksystä on siis tulossa jännittävä ja uutuudentäyteinen.

Nyt on myös aikaa reflektoida mennyttä ja pohtia, mitä opittiin edustusjoukkueen matkasta. Kuinka me haluamme tulevaisuudessa toimia joukkueen kanssa, ja millaisen joukkueen me halutamme rakentaa? Jos matkan varrella kävi jotain, minkä olisi voinut tehdä eri tavoin tai paremmin, niin on aika muuttaa se vahvuudeksi tulevia joukkueita miettien. Me EXENillä koemme, että meillä on paljon tarjottavaa meidän joukkueille ja pelaajille.

Me pidämme silmät ja korvat auki tulevaa tiimiä ajatellen, ja kiinnostuneet pelaajat ja joukkueet voivat olla yhteydessä myös meihin päin. Etsimme erityisesti pelaajia, joilla on halukkuutta sitoutua pidempään projektiin. Kasataan yhdessä suomiskenen seuraava ykkösjengi!”

Seuraa EXENin seuraavia askeleita ja kesän menoja ottamalla haltuun EXENin Instagram ja Twitter: @exenesports

EXENin kesäpäivät: 10 eurolla pelaamaan päiväksi!

Kesäkuun avoimet ovet 29.6.