Antti ”tbnantti” Kuittinen, 30v, Oulu, on joukkueen vanhin pelaaja jonka läpät ovat yhtä maukkaita kuin passit takatolpille.

 

Mistä tulet?

Olen muuttanut Ouluun v. 2011, alun perin Kurikasta Etelä-Pohjanmaalta.

 

Miksi JYP?

Yhteistyö JYPin kanssa kiinnosti, koska JYP on lätkän puolella perinteinen liigajengi. Jyväskylä kaupunkina on myös tuttua seutua, koska usea kaverini on opiskellut siellä. Kortepohjassa on tullut vietettyä aikaa.

 

Kauanko olet pelannut?

Olen pelannut EASHL-pelimuotoa sen lanseerauksesta lähtien NHL 09:ssä, eli nyt taitaa olla 12. vuosi käynnissä. NHL 09 oli myös ensimmäinen NHL-peli, jonka pelaamista voisi kutsua jo kilpailulliseksi. Ainakin tavoitteelliseksi.

 

Missä haluaisit olla tulevaisuudessa?

Laaja kysymys, mutta jonkinlainen rooli e-urheilun puolella kiinnostaisi peliuran jälkeen. Ei välttämättä työkseen, mutta enköhän jossain roolissa skenessä pysy.

 

Miksi juuri NHL?

NHL on aina ollut se peli, jota tullut pelattua eniten, joten ihan looginen jatkumo.

 

Onko sinulla kokemusta lajista pelaajana?

En ole joukkueessa ikinä pelannut, mutta yhdessä vaiheessa tuli änäriä kyllä katsottua ihan huolella. Viime vuosina on änärin katsominen jäänyt vähemmälle, ja sen jättämän tyhjiön on täyttänyt fudis.

 

Miten valmistaudut peleihin? Kuinka paljon vastustajaa tulee tarkkailtua / scoutattua ennen peliä?

Peleihin valmistaudutaan treenaamalla ihan normaalisti. Jotain vastustajakohtaisia säätöjä kyllä tehdään, mutta peruspaletti pysyy samana. Vastustajien pelityylit ovat kyllä tiedossa ja vastustajalla saattaa olla jotain yleisiä kuvioita, mitkä on hyvä olla tiedossa. Isossa kuvassa kuitenkin niiden vaikutus peliin on aika pieni, mutta kaikki etu tietysti yritetään ottaa mitä on otettavissa.

 

Montako ohjainta menee kauden aikana?

Ohjaimia menee varmaan 2-3kpl per pelipainos. DualShockeissa varsinkin vasemman tatin painallus menee rikki aika äkkiä, josta änärissä pelaaja luistelee kovaa. Vaihdetuista ohjaimista 99% menee vaihtoon tuon vian takia.

 

Paljonko tulee pelitunteja per viikko?

Pelitunteja tulee vähän viikosta riippuen 10-20h. Tänä vuonna en ole 1v1-pelimuotoa hirveästi pelannut, mutta sitä pelatessa saattaa tunnit olla jotain 30h luokkaa. 6v6-pelejä pystyy pelailemaan vain noin 2-3h per päivä, koska muutkin jengit pelaavat vain iltaisin.

 

Miten psyykkinen puoli, onko paineita? Onko erilaista pelata ns. yleisötapahtumassa kuin kotona?

Olen pelannut tätä peliä jo niin kauan, että esim. ECL:n pelaaminen on kyllä aika perussettiä. En siis kokisi, että on sen suurempia paineita. En myöskään koe, että yleisötapahtumassa pelaaminen olisi hirveästi erilaista kuin kotona, kunhan laitteet vaan ovat kunnossa.

 

Miten treenaatte joukkueena?

Treenaamme su-to n. 2-2,5h päivässä. Pelejä ei tosiaan 6v6-pelimuodossa löydy kuin iltaisin, niin tuo on ihan järkevä määrä.

 

Onko sinulla ketään esikuvaa tai idolia?

Ei ole mitään esikuvaa tai idolia. Jos pitäisi joku sanoa, niin Kenneth ”Kenu” Lehtinen on käytännössä yksin nostanut skenen tasolle, millä se Euroopassa tällä hetkellä on.

 

Mistä nimimerkkisi tulee? Onko siinä jonkinlaista tarinaa taustalla?

TBN tulee sanoista The Breakaway Network, joka on vanha jääkiekkofoorumi, jolla tuli käytyä. Tuon foorumin jengissä itse asiassa EASHL:n aloitinkin, jenkkiservereillä. Antti on etunimeni, jonka äitini ja isäni antoivat minulle, kun kastoivat minut.